Металопрофіль та Металочерепиця Виробника ТМ Преміум

Аксесуари для металочерепиці та металопрофілю

< Назад до статтей

Ряд комплектуючих і добірних елементів, обов’язково необхідний для монтажу покрівельних систем. Всі комплектуючі випускаються з того ж матеріалу і тих же кольорів (згідно системи Ral), що і металопрофіль  та металочерепиця. Вони виготовляються з металевого оцинкованого чи покритого полімером матеріалу довжиною 2 м і товщиною 0,50 м

Згідно малюнка:

(1) – Конькова планка,

(2)-Планка примикання,

(3) – Єндова (жолоб),

(4)- Декоративна накладка жолоба,

(5) – Торцева (або фронтонна) планка,

(6) – Снігозатримувач,

(7) – Планка захисту карнизу

 

 

1. Конькова планка- необхідна для запобігання потраплянню дощової та талої води в місцях перетину схилу з сусіднім або протилежним. Кріпляться коньки на покрівлі за допомогою саморізів.

2. Планка примикання- інша назва – стіновий захист. Металевий кутник, основним завданням якого є облаштування місць примикання покрівлі зі стінами та іншими спорудами (коминами, баштами, та ін)

3. Єндова (жолоб)- інша назва – планка внутрішнього стоку. Елемент покрівлі, що сприймає водостоки двох суміжних схилів та зводить їх до системи водовідведення.

4. Декоративна накладка жолоба. Основним призначенням декоративної планки, на відміну від назви, є утримання снігового покрову двох суміжних схилів. Цим утворюється доступ талої води в єндову /жолоб/ та безперешкодне її відведення.

5. Фронтонна планка- є захистом бокової частини схилу та протидіє боковим вітровим навантаженням. Вона закриває торцеву частину риштувань або вітрову дошку. Закріплюється збоку до вітрової дошки чи риштування /лат/, а зверху безпосередньо до покрівлі.

6. Снігозатримувач- своєрідний бар’єр на шляху зсуву снігової маси у вигляді металевої планки або точкового елементу /крягу/. Монтаж снігозахисту проводиться таким чином щоби він розміщувався в межах стін споруди, тобто не знаходився на звісі покрівлі.

7. Планка захисту карнизу- слугує для спрямування потоку води, що збігає з даху, безпосередньо до системи водовідведення та не допустити потрапляння вологи на кроквяну систему та софіт.